Descobreix

Zones d'immersió
Punts immersió

Grossa Exterior - Columbretes

Castellón Mediterráneo
Castellón de la Plana

Des del punt d'aconratge localitzat en la rada de l'Illa Grossa, prenem rumb al canal que, entre aquesta i el primer illot anomenat El Mascarat, ens porta a mar obert. Amb la finalitat d'aprofitar l'aire, convé anar nadant fins al principi del canal per a allí submergir-nos, encara que caldrà valorar la possible existència de corrent cap a fora que de ser molt intensa aconsellaria no eixir de la cala. En un altre cas trobarem un fons poc profund que, a manera d'un corredor rocós, ens sorprén immediatament per l'abundància de vida, amb presència de sargs, vaques serranes, corbines... Aquest lluminós amfiteatre és el preàmbul de l'esplendorós blau que ens espera a continuació, quan el travessem prenent rumb sud i deixant les parets de la Grossa a la nostra dreta. De seguida faran la seua aparició els enormes meros que tafanejaran plàcids davant la nostra presència i fins i tot semblaran posar per a les nostres càmeres. Una ullada fugaç cap amunt permetrà l'habitual trobada de bancs d'ordenades barracudes que solen deambular per la zona.

Al principi convé separar-se un poc de la paret per a explorar inicialment les grans roques que decoren el fons i entre les quals és fàcil trobar les llagostes més grans que es puguen veure per tota la Comunitat Valenciana. Més a baix de les roques i sobre els 35 metres de profunditat, el fons comença a ser arenós i sense tants motius d'interés, per tant buscarem la paret i començarem el retorn invertint el rumb i deixant aquesta ara a la nostra esquerra. La paret apareix com un tallat vertical entapissat d'acolorides algues i esponges entre les quals trobem estreles i nudibranquis. Anirem reduint progressivament la profunditat fins a arribar novament al canal d'entrada, on podem fer una còmoda eliminació de l'excés de nitrogen, admirant aquest inigualable aquari natural, per a finalment tornar cap a l'ancoratge.

En aquesta immersió s'aconsella especialment anar pendents del profundímetre, perquè donada la claredat de l'aigua podríem confondre'ns sobre la cota realment aconseguida.

Grossa Exterior - Columbretes

Obri la ubicació