Descobreix

Zones d'immersió
Punts immersió

Cova de l'Elefant - Altea

Costa Blanca
Altea

Eixint des del port d'Altea rumb al sud, poc després de passar el far de l'Albir, la paret del litoral dibuixa una curiosa forma semblant al cap d'un elefant davall de la qual es troba submergida la cova del mateix nom, encara que nosaltres seguirem un poc més endavant i fondejarem enfront de l'entrada a una altra cova, coneguda com del Nan. 

Es tracta d'un busseig poc profund amb màxima de 14 metres i una mitjana d'uns huit metres, però que transcorre en un circuit especialment emocionant per les boniques coves i ximeneres que com a autèntiques finestres al blau ens meravellaran contínuament.

Només descendir busquem la paret i allí l'entrada a huit metres a la cova del Nan, de portada considerable però poc recorregut interior. Després d'accedir a ella podem ascendir a la superfície on hi ha una bambolla d'aire. Tornem a descendir només un parell de metres per a veure un il·luminat túnel que ens indica l'eixida per una finestra, just damunt de l'entrada. Una vegada en mar obert el recorregut consisteix a deixar a l'esquerra la paret que es troba profusament entapissada d'anemone incrustant groga. Aquesta paret a vegades forma replecs a l'esquerra, encara que si seguim les pedres que amb més o menys continuïtat segueixen paral·leles a ella, en un rumb d'uns 60°, arribarem a unes ciclòpies pedres amuntegades que podem escrutar. Després prendrem rumb 330° a la paret on, després de veure'ns forçats a sortejar una d'aquestes enormes roques i ascendir breument a només tres metres, caiem novament a deu metres i accedirem a la cova de l'Elefant, que s'introdueix a l'interior de la muntanya i ens permet aconseguir la superfície on hi ha una bambolla d'aire. Finalment, descendirem i eixirem a mar obert. Tornarem al punt d'inici, deixant ara la paret a la nostra dreta.

Encara que no és una immersió complicada, s'aconsella realitzar-la amb algun centre de busseig, bon coneixedor de la zona. Cal tindre en compte els possibles problemes de compensació per les pujades i baixades.

+ Info: https://www.alteaesmar.com

 

Cueva del Elefante - Altea

Obri la ubicació