Descobreix

Zones d'immersió
Punts immersió

Tabarca Exterior

Costa Blanca
Alacant/Alicante

Quasi en el límit exterior de la Reserva Marina de Tabarca, en el punt GPS 38º09.231' N / 0°25.902' W, la sonda delata la presència d'una llosa de roca que amb una grandària d'uns 50 metres de llarg per uns huit metres d'ample, destaca sobre el llit d'arena a 25 metres de profunditat.

Intentarem descendir sobre l'illot submergit, controlant la flotabilitat per a no danyar el fons i després de les comprovacions de rigor començarem un senzill recorregut al voltant de la llosa, la part més alta de la qual està a uns 19 metres de profunditat. Inicialment la vorejarem i pararem atenció als nombrosos conglomerats de roca i posidònia que envolten l'illot i en els quals es refugien grans exemplars de crustacis com la cigarra i la llagosta, així com morenes i congres. Després d'una primera volta exterior podem passar a descobrir l'illot, en el qual destaquen grans estreles que ens sorprendran pel seu colorit en encendre la llanterna. Les impassibles escórpores regnen majestuoses entre les clivelles, perfectament camuflades amb la roca i és continu l'esdevenir de peixos de considerable talla com a sargs imperials, orades i meros.

La profunditat mitjana de la immersió limitarà l'estada a uns 40 minuts carregats d'intensos estímuls als sentits donada la varietat i excepcionalitat de la vida que trobarem.

Tabarca Exterior

Obri la ubicació