Descobreix

Zones d'immersió
Punts immersió

Cala El Racó - Calp

Costa Blanca
Calp

Als peus del Parc Natural del Penyal d'Ifac, on comença la senda, trobem la Cala El Racó, preciosa platja de cudol. La seua orientació sud-sud-est, a l'abric dels vents de llevant, i la seua excepcional qualitat, tant de visibilitat com de vida, fan d'ella un lloc idoni per a senzilles immersions, per la qual cosa és molt freqüentada també per bussejadors en aprenentatge.

Entrant des de la platja i seguint la paret de l'esquerra, rumb aproximadament de 180°, trobarem un fons poc profund en el qual proliferen les roques a la nostra esquerra i les prades de posidònia a la dreta, fons que descendeix suaument fins que a uns cinc metres i una vegada aparega un gran clar d'arena entre la posidònia, ens endinsem en ell i ho seguim, desviant-nos cap a la dreta, rumb aproximadament de 220°, on en poc de temps trobarem les restes d'un pesquer a uns set metres, entre els quals sol haver-hi algun mero i congre. Val la pena detindre's una estona a visitar aquestes restes per a, seguidament, tornar a la paret de l'esquerra i continuar avançant rumb sud fins que vegem que les roques tendeixen a desaparéixer substituïdes per posidònia, desplaçant-nos aleshores un poc a la dreta fins que trobem novament roques, aquesta vegada més grans i disperses, augmentant la profunditat fins a arribar a una última gran pedra a 14 metres on invertirem el sentit i iniciarem el retorn. Quan tornen a aparéixer les roques, aquesta vegada a la nostra dreta, bussejarem per damunt d'elles, a una profunditat d'entre sis i tres metres on podem entretindre'ns en els innombrables clavills i buits que generen, i entre les quals abunda la vida menor però acolorida de tords, vidriades, gobis, nudibranquis... per a finalment arribar al punt de partida.

Durant la immersió, estarem atents a mirar de tant en tant cap a la superfície, perquè amb sort podrem veure bancs d'espets.

Cala El Racó - Calpe

Obri la ubicació
Adreça

Calpe Turismo: www.calpe.es