Descobreix

Zones d'immersió
Àrees

Castelló i Illes Columbretes, la gran Reserva Marina del Mediterrani

Castellón Mediterráneo
Comunitat Valenciana

Castelló, replet de camps de tarongers que li donen el seu característic perfum, pot sentir-se orgullós de comptar amb costes quasi verges i platges pràcticament desertes a l'interior d'espais naturals protegits, i sobretot, en el que a fons marins es refereix, d'un dels llocs més emblemàtics del Mediterrani, la Reserva Marina de les Illes Columbretes. Situades enfront de les costes de Castelló, les Illes Columbretes formen un xicotet i paradisíac arxipèlag d'origen volcànic que deu el seu nom a l'en altre temps abundància de colobres.

Declarades Parc Natural, són un de les destinacions més desitjades per bussejadors de tota Europa que troben en les seues aigües un dels fons més rics i millor conservats del Mediterrani occidental. Però les possibilitats en aquesta província són més àmplies. Amés de la Reserva Marina de Columbretes, a la provincia de Castelló caldria destacar les immersions en vaixells enfonsats a Borriana, o les que es duen a terme des d'altres localitats com Alcossebre, Orpesa o Benicàssim.

L'arxipèlag de les Columbretes, a unes 30 milles del litoral de Castelló, és un autèntic paradís per als bussejadors i, probablement, la major joia submarina de la Comunitat Valenciana. La considerable distància a la costa i la seua ubicació en alta mar la converteixen en un oasi de vida, tant en abundància com en varietat. L'excepcionalitat d'aquest marc natural va determinar la seua declaració com a Parc Natural i posteriorment com a Reserva Marina, la qual cosa porta aparellat un alt nivell de protecció que limita les activitats a desenvolupar.

En Columbretes, el bussejador se sentirà un privilegiat en introduir-se en aquestes aigües d'una transparència inaudita i en les quals l'única cosa que escasseja és la presència d'altres bussejadors.

Cal insistir en el necessari respecte a l'entorn. Seguirem les indicacions dels vigilants de la Reserva que ens visitaran abans de la immersió i ens recordaran les actituds responsables de busseig com puga ser extremar el control de flotabilitat i el correcte aleteig per a no danyar el fons, la prohibició de no traure res del mar o la de donar menjar als peixos.

+ Info: Llista d'espècies de les Illes Columbretes.

Castellón y las Islas Columbretes, la gran Reserva Marina del Mediterráneo

Obri la ubicació