Descobreix

Zones d'immersió
Punts immersió

El Moraig - El Poble Nou de Benitatxell

Costa Blanca
El Poble Nou de Benitatxell

Deixant Xàbia, direcció sud, arribem a la localitat de El Poble Nou de Benitatxell on seguim les indicacions de la urbanització “Cumbres del Sol”, a la part alta d'una muntanya amb espectaculars vistes, de la qual haurem de descendir per una xicoteta carretera amb fortes pendents – atenció als frens. Només arribar al nivell del mar, tenim a la dreta l'entrada a una cova, seguint unes escales. Ens podem equipar fora i, aletes en mà, entrar amb compte, trobant als pocs metres un forat o toll d'uns tres metres de diàmetre, on comença la immersió. Ens deixem caure per l'entrada del toll i descendim verticalment uns cinc metres, a un fons rocós que s'amplia respecte a l'entrada.

Des d'allí, agenollats veurem l'única eixida del toll, d'on ve la llum del mar obert. Ens dirigirem a l'eixida havent de passar per una estreta gatera d'al voltant d'un metre d'altura i diversos metres d'ample. Si hi haguera hagut mar de fons en els dies anteriors, podria ser de menor altura per l'acumulació d'arena. Després de recórrer una curta distància – uns 25 metres en els quals mai perdrem la llum de l'eixida – arribarem a mar obert, on seguim la paret de la dreta, rumb sud. Ací, el fons està esguitat de roques, abundant les taques de posidònia i els clars d'arena.

Després d'un recorregut d'uns 10 minuts, la paret s'endinsa a la muntanya, rumb oest, i, quasi amb seguretat, trobem una termoclina fruit de la unió d'aigua dolça i salada. Si ascendim comprovarem que estem en una preciosa i gran cova, a l'interior de la muntanya, a la qual entra la llum pels buits que aquesta deixa en el sostre. A partir d'ací s'inicia una altra cova a la qual no hem d'entrar, perquè es tracta d'un llarg riu submarí de gran dificultat al qual només han d'accedir bussejadors especialment preparats i coneixedors del recorregut.

La volta consistirà a seguir el camí invers  – la paret ara a l'esquerra – fins a trobar l'entrada a la gatera per la qual vinguérem, ascendint novament per la ximenera del toll a superície, o bé eixir per la platja, que queda un poc més endavant. Durant tot el recorregut és possible trobar morenes, polps, tords i cardúmens de sargs i salpes en uns fons d'abundant i lluminosa Posidònia.

+Infohttp://www.turismo.elpoblenoudebenitatxell.com/es/que-hacer/buceo-y-snorkel

El Moraig - El Poble Nou de Benitatxell

Obri la ubicació