Descobreix

Zones d'immersió
Punts immersió

La Segona Llosa - Benidorm

Benidorm
Benidorm

A un centenar de metres de distància des de la boia d'ancoratge de la immersió de La Llosa, i prenent rumb d'uns 100°, després d'un parell de minuts de navegació submarina que intentarem realitzar a la mínima profunditat per a poder veure el fons, arribem a la que es coneix com la segona Llosa. Es tracta d'un gran escaló vertical que cau des d'uns 32 metres fins a uns 43 metres. Aquesta immersió, poc freqüentada, alberga una excepcional concentració de vida, ja en diversitat com en grandària: enormes llagostes s'apinyen en pocs metres, grans bròtoles ens vigilen sense temor mentre congres de considerable mida trauen el cap cauts des dels seus amagatalls; hi ha proliferació de nudibranquis com hypselodoris elegans i la vaqueta suïssa i, sobretot, una vistosa i frondosa colònia de la gorgònia paramuricea clavata groga entapissant alguns trams de la paret-escaló. 

La permanència en aquest fons serà necessàriament reduïda i el retorn el farem invertint el camí per a, en trobar les parets de la Llosa, començar l'ascens i l'eliminació de l'excés de nitrogen.

Sens dubte, un espectacle poc habitual al qual només podran accedir bussejadors del màxim nivell amb l'adequada experiència. Donada la considerable profunditat caldrà preveure les mesures de seguretat apropiades i deixar una botella amb reguladors a uns cinc metres per a l'eventual descompressió.

+ Info: https://www.visitbenidorm.es/ver/1998/buceo-y-snorkel-benidorm.html

La Segunda Llosa - Benidorm

Obri la ubicació