Descobreix

Zones d'immersió
Punts immersió

Las Corvas - Cullera

Valencia
Cullera

En les costes valencianes són possibles, entretingudes i, en ocasions com aquesta, sorprenents immersions amb vertadera abundància de vida. La característica comuna dels fons del litoral és la contínua presència de substrat arenós que a vegades es veu esguitat de formacions rocoses a manera d'illots o llengües de pedra que no solen suposar variacions de cota de més de tres o quatre metres respecte al fons. No obstant això, aquestes lloses rocoses funcionen com a oasis en el desert, de manera que ràpidament concentren gran quantitat d'espècies menors que troben en elles els seus acollidors refugis, mentre que els depredadors acudeixen atrets per la seua presència. El resultat és un fons més o menys pla i monòton que es veu compensat amb escreix per tot el que allí podem trobar.

En el cas d'aquesta immersió de Cullera, haurem d'accedir amb embarcació al punt de busseig, a unes dues milles nàutiques de la costa. Localitzat, descendirem en picat a un fons rocós d'uns 19 metres de profunditat sobre el qual podem navegar fins a trobar l'arena i, aleshores, començar a envoltar la plataforma rocosa que, encara que de forma irregular, pot tindre uns 60 metres de diàmetre. En la zona de transició amb l'arena podrem veure nacres i tal vegada serà possible la trobada amb alguna sempre inquietant rajada, mentre que en els innombrables buits i clivelles de la roca abunden, com en pocs llocs, les llagostes i corbines i fins i tot algun mero de considerable grandària. Per tot el recorregut ens cridarà l'atenció la presència de gorgònia blanca i si ens fixem amb detall trobarem colorits nudibranquis.

Al ser una immersió plana a una profunditat considerable, l'acumulació de nitrogen serà ràpida així com el consum d'aire, de manera que en uns 40 minuts haurem de procedir al lent ascens a través del cap de l'embarcació, posant fi a una interessant immersió en la qual, si a més acompanya la visibilitat, podrem sorprendre'ns amb els rics fons de Cullera, un dels majors nuclis turístics de la província de València.

Las Corvas - Cullera

Obri la ubicació
Adreça

Cullera Turismo: www.culleraturismo.com