Descobreix

Zones d'immersió
Observació de la naturalesa

Els platejats sargs, salpes i vidriades

Comunitat Valenciana

Les immersions en aigües costaneres poc profundes, en la frontera entre roca i arena, estan poblades de peixos ovalats de color platejat. Són els sargs, les salpes i les vidriades 

La Sarpa salpa té 10 o 12 franges horitzontals de to daurat i l’ull de color groc. Naden agrupades en bancs compactes com a estratègia de defensa i per a capturar aliment. La salpa és una de les poques espècies de peixos herbívors del Mediterrani, per la qual cosa té un paper fonamental per a l’ecosistema. Alguns exemplars han resultat ser tòxics després d’haver ingerit grans quantitats de l’alga Caulerpa.

Les espècies del gènere Diplodus es caracteritzen per posseir un cos ovalat i comprimit. El sarg, o Diplodus sargos’identifica per una taca negra en l’arrel de la cola i sobre els ulls, així com per les barres verticals del cos (que, de vegades, són difícils de percebre).

Diplodus en la Reserva Marina de Isla de Tabarca
Diplodus sargus acompanyat per un grup de Thalasoma pavo i un xicotet mero mediterrani a la Reserva Marina de l’Illa de Tabarca

 

La vidriada, o Diplodus vulgaris, és de color platejat-blavós i es reconeix fàcilment per la doble barra negra que té darrere del cap i en la base de la cua. Pot arribar a mesurar fins a 40 cm.

Mojarras en los arcos de la Isla de Benidorm
Vidriades en els arcs de l’Illa de Benidorm