Descobreix

Zones d'immersió
Àrees

Illa Tabarca, una paradisíaca Reserva Marina habitada

Costa Blanca
Alacant/Alicante

L'illa de Tabarca és una illa xicoteta que cobreix un àrea de tan sols 0,3 km2. En realitat és un xicotet arxipèlag de 1800m de llarg i 400m d'ample. Santa Pola és el punt més proper en la península a l'illa de Tabarca, que és l'única illa habitada a la Comunitat Valenciana. Tabarca és una destinació única amb una història interessant que ens recorda el que va inspirar als artistes i va cridar l'atenció dels pirates. De fet, per a acabar amb la pirateria, l'illa va ser fortificada i habitada per residents de la illa Tabarqah (Tabarka) a Tunísia.

Els bussejadors que desitgen descobrir les zones de busseig a Tabarca poden pernoctar en hotels amb encant de l'illa o dormir en la península i navegar als llocs de busseig amb els centres de busseig, les oficines centrals dels quals estan situades en destinacions peninsulars (Santa Pola, Alacant, Vila Joiosa, Benidorm, Elx, etc.).

Descripció:
Al sud de la Comunitat Valenciana i a unes 3 milles de la costa de Santa Pola, l'illa de Tabarca apareix com una escena pintoresca de temps passats, per això és el primer que es recomana visitar, en trobar l'absència de vehicles, soroll o edificis alts. Sota la superfície de les seues aigües, la sorpresa continua amb les denses prades de Posidònia oceànica, els clars de les arenes més blanques i els fons durs que permeten les trobades amb el nero fosc, les llagostes, l'anguila bruna i moltes més espècies escasses en altres destinacions.

L'illa de Nova Tabarca o Illa Plana està a uns 8km del port de Santa Pola i és l'única illa habitada permanentment de la Comunitat Valenciana. L'escàs impacte humà al llarg de la història ha fet possible que les seues aigües i fons marins romanguen en un estat excepcional de conservació i riquesa en comparació amb la costa continental més propera en la península. Açò va portar a la creació en 1986 de la primera reserva marina espanyola, que abasta unes 1400 hectàrees i un fons marí que varia entre 0 i 40 metres de profunditat.

 

 

+ Info: 

Serveis turístics i com arribar a l'illa des d'Alacant

Com arribar a l'illa des de Santa Pola

Llistat d'espècies 

Marine Reserve

 

Isla Tabarca, una paradisíaca Reserva Marina habitada

Obri la ubicació