Descobreix

Zones d'immersió
Observació de la naturalesa

Thalassoma pavo, el bonic peix del color de la mar

Comunitat Valenciana

Conegut també com a “donzella” o “fadrí”, el nom de Thalassoma pavo prové dels termes grecs thalassa (mar) i soma (cos) i de l'apel·latiu en llatí pavo (associat a la bellesa).

Este peixet cridaner és un clàssic a les costes mediterrànies. S’identifica fàcilment pel color verd cridaner, els arabescs blaus del cap i el frenètic moviment de les aletes pectorals.

On trobar-lo a la Comunitat Valenciana:

Esta espècie costanera està present en les zones més càlides del Mediterrani i habita en zones poc profundes (fins als 20 metres). El solem veure picotejant sobre fons rocosos o entre praderes de Posidònia oceànica. No forma bancs i se solen observar individus solitaris o en xicotets grups, especialment els individus joves.

Curiositats:

Hi ha una gran diferència de coloració entre els mascles i les femelles. Les femelles tenen un color més ataronjat, amb el cap blau jaspiat i el cos amb cinc bandes verticals blavoses. El color dels mascles és més blau verdós i la seu marca particular són dues franges verticals, una roja i una altra blava, just darrere de les aletes pectorals

Foto: Vicente Renovell